torsdag den 11. maj 2017

Mors dag gave

Mors dag blev opfundet i USA i 1872 af den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe (1819-1910).

Oprindeligt var tanken at dagen også skulle være en dag for fred. Anna Jarvis (1864-1948) fik udbredt kendskabet til dagen, i første omgang for at ære sin egen mor (Moderen Anna Marie Reeves Jarvis arbejdede bl.a. for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden), men efterhånden også for generelt at ære alle mødres arbejde. Hun fik indført at dagen skulle afholdes den anden søndag i maj og skikken bredte sig hurtigt. Dagen er blevet holdt i hævd som en officiel helligdag i USA siden 1914.

Mors Dag kom til Danmark i 1929 på initiativ af rigsdagsbetjent Christian Svenningsen. Han havde været amerikansk soldat og var medlem af "De Allieredes Danske Vaabenfæller". I USA havde han lært den dengang ret nye ide, "Mors Dag", at kende.
 
Mangler du en lille fin gave til din mor? Så kig med herunder. Alt du behøver er en printer og en ramme - og måske nogle farveblyanter. Den første koster en lille smule, de sidste to er gratis. Der er links nederest i indlægget.
 
/Louise E.
 
  
 
 Print dem HER:
1/2/3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak på forhånd.
♥ Louise E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...