mandag den 12. december 2011

Kender du Søren Solkær Starbird?


Fotografen Søren Solkær Starbird er verdenskendt for sine portrætter af rockstjerner, skuespillere og filminstruktører. Heriblandt kan nævnes: U2, Paul McCartney, David Lynch, Patti Smith, The White Stripes, Amy Winehouse, Björk, Led Zeppelin m.fl.  

Sideløbende har han de seneste 12 år arbejdet på kunstprojektet Souls, på toppen af bjerget Mount Abu i den indiske stat Rajasthan. Her findes hoved kvarteret for Brahma Kumaris World Spiritual University. Universitetets erklærede mål er at skabe universel fred igennem studier af åndelig kundskab og udøvelse af raja yoga meditation.

Under et besøg i 1998 blev han inspireret af yogiernes stærke udstråling, som skabte en stor fascination og nysgerrighed: Kan sjælen fotograferes? Denne udfordring er mundet ud i portrætserien Souls. Før hvert portræt blev taget, bad Starbird yogien om at posere i en tilstand af sjælsbevidsthed. I modsætning til hans tidligere erfaringer med portætfotografi, udtrykte modellerne på Mount Abu hverken ego eller forfængelighed.  

Yogierne dyrker Raja Yoga meditation, hvor der mediteres med åbne øjne. Yogierne udtrykker en stor skønhed, styrke og indre ro. 

Billederne har været en kæmpe publikumssucces på udstillinger i bl.a. New York, Chicago, Milano, Napoli, Reykjavik og København. Jeg er personligt mere end glad for projektet SOULS, og kan aldrig få nok af at kigge på de fantastiske og meget fascinerende portrætter.

Og nu kommer vi til det nye: Søren Solkær Starbird har i starten af december udgivet en bog om projektet, og i den vises et udvalg på 100 sorthvide portrætter af de mediterende yogier. Bogen er en 24x32 cm hardcover coffee table book, hvor omslaget kan foldes ud til en stor yogi plakat.

Gør dig selv den tjeneste og check den ud, jeg er sikker på, at du vil nyde SOULS ligeså meget, som jeg har gjort igennem de sidste mange år. Helt sikkert en julegave til mig (fra mig selv) og dermed også til min familie samt vores gæster :O)


1 kommentar:

  1. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up plus the
    rest of the website is also really good.
    Feel free to surf my web site tmj headache

    SvarSlet

Tak på forhånd.
♥ Louise E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...