mandag den 28. november 2011

Julestemning fra skønne Kähler

Ingen jul uden Kähler :O)

Historien om Kähler tager sin begyndelse i 1839, hvor den holstenske pottemager Herman J. Kähler åbnede et lille keramikværksted på Kindhestegade i Næstved. Det er dog først da sønnen Herman A. Kähler i 1875 overtager værkstedet, at keramikeventyret for alvor begynder.

Med fremstilling af international kunstkeramik var grundlaget lagt til en af keramikhistoriens største danske succeer. Med håndværksmæssig erfaring viderebragt fra generation til generation og stor indsigt i lerets mangfoldige formpotentiale har Kähler nu i mere end 170 år lagt navn til det ypperste inden for dansk kunstkeramik og er i dag præsenteret på udstillinger og museer over hele verden.

I dag tager de det bedste fra en kunstnerisk keramikarv og fortolker det i nutidens lys. Resultatet er spirende ny keramik, der i et tidløst formsprog appellerer bredt, men tolkes individuelt. For 100 år siden var det respekterede kunstnere som Thorvald Bindesbøll, Svend Hammershøj og Kai Nielsen, der udforskede keramikken hos Kähler.

I dag er det blandt andre Louise Campbell, Bjørn Poulsen og Jeanette List Amstrup, der fører traditionen videre – med ambitionen om at få kunst ud til folket.

Kähler er i dag ejet af arkitekt Frantz Longhi, og visionen for Kähler er, at videreudvikle virksomheden til en internationalt anerkendt keramikvirksomhed med en stærk kunstnerisk arv. Kähler produkterne forhandles i dag over hele verden og har vundet flere internationale designpriser. (Kilde)

Se et udpluk af deres julekollektion 2011 her.
/Louise E.
Kan bl.a. købes her

1 kommentar:

Tak på forhånd.
♥ Louise E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...